Mælkebøtten

Sølystskolens minikantine hedder Mælkebøtten. Her sælger vi små lune retter, hjemmebagt groft brød og frugt til elever og medarbejdere. - Det er også Mælkebøtten, der sørger for udlevering af madposer, skolemælk, vand og frugt.

Vores motto er "en af de sjove og fire af de grove". Maden er så vidt muligt lavet fra bunden og af økologiske råvarer med et sundt og varieret udbud af madboller, grøntsager, smoothies, varme retter mm.

Brødet er altid hjemmebagt og lavet på fuldkorn og grøntsagerne friske. Således er der også plads til det, som eleverne ofte synes, gør maden lækker: chokoladestykker eller pølse i fuldkornsbollen, tranebær eller nødder i grøntposen, ost på fuldkornspastaen etc.

I kan derfor trygt give jeres barn penge med til et måltid mad i Mælkebøtten.

Der tilbydes altid smagsprøver til de elever, som er skeptiske eller siger, at de ikke kan lide maden. Man kan jo ikke sige, at man ikke kan lide det, man ikke har smagt. Og mange gange bliver eleverne positivt overrasket, og vil alligevel gerne have det.

Således serverer vi også jævnligt fisk som lun ret.

Elever, forældre og personale på skolen opfordres til at komme med forslag til nye retter.

- Hent brochure om Mælkebøtten!

Madposer

Mælkebøtten tilbyder alle elever en madpose bestående af en sund snack til den lille sult i 10-pausen og et solidt måltid midt på dagen.

Du slipper for at smøre madpakken, og vi sørger for et ernæringsmæssigt og velsmagende måltid lavet af Mælkebøttens personale, så dit barn har energi til hele dagen.

Madposernes indhold er - lige som al maden i Mælkebøtten - varieret og tilpasset årstiderne. Vores filosofi er, at den hver dag indeholder velsmagende mad med groft og grønt – og ”lidt af det sjove”. Brødet er hjemmebagt, grøntsagerne friske og råvarerne primært økologiske.

Konceptet er enkelt:

Vælg hvilke dage du vil købe madposen – bestil og betal hjemmefra – maden leveres til dit barn i klassen.

NB! Bestillingen skal afgives to dage inden den dag, maden ønskes.

10-mad og frokost:         20 kr.

Frokost alene:                15 kr.

Menuplaner
Uge 39  Uge 40 Uge 35 Uge 36 Uge 37 Uge 38
Madposer Madposer Madposer Madposer Madposer Madposer
Madplan Madplan Madplan Madplan Madplan Madplan
Bestilling af mad og mælk

Her kan du bestille Mælkebøttens
- Madposer
- Mælk og Frugt

For at afgive bestilling skal du være logget ind. Hvis du ikke er oprettet som bruger, skal du først oprettes – det tager kun et øjeblik.

På bestillingssiden kan du bestille for enkelte dage eller vælge et længerevarende abonnement – fx madposer for en måned ad gangen.

- Bestillingen skal afgives to dage inden den dag, maden ønskes.

- Bestilling og oprettelse      - Guide til oprettelse

Kostpolitik

For at kvalitetssikre Mælkebøttens tilbud ernæringsmæssigt, samarbejder Børn & Unges konsulenter med børne- og ungelæger, sundhedsplejersker og tandlæger i Sundhed og Trivsel.

ALLE vores retter overholder de daglige anbefalede energifordelinger, max. 30 % fedt.

Vi sørger endvidere altid for, at vores hjemmelavede supper, kødsauce og andre varme retter indeholder grøntsager.

I Mælkebøtten har vi det økologiske spisemærke i Sølv. - Vi bruger 60-90 % økologiske råvarer.

Køkkenhygiejne

Det er vigtigt for os, at hygiejnen er i top, og det sikrer vi ved at følge nedenstående retningslinjer mht. egenkontrol.

Varemodtagelse – Temperaturen på varerne måles.

Daglig morgenkontrol – Temperaturen på alle køleskabe samt frysere måles. Efter aftale med Levnedsmiddelstyrelsen nedskrives temperaturen en gang om måneden.

Opvarmning/varmebehandling – Alt varm mad kontrolleres, så vi sikrer, at temperaturen er på mindst 85 grader.

Nedkøling – Kontrol af varerne – 10 grader og ikke over 15 grader efter 3 timer.

Mad, der har været på disken smides ud.

Se Mælkebøttens smiley ved at klikke på billedet til højre.

Mælkebøtten er placeret i skolens aula.

Daglige åbningstider:
Kl. 09:30 – 09:50
Kl. 11:35 – 12:20

På særlige dage, fordybelsesuger og lignende kan Mælkebøtten have ændrede åbningstider.

Mælkebøtten har LUKKET nedenstående dage, dog med udlevering af madposer og mælk, som vist i skemaet.

Lukkedage  Madposer    Skolemælk, vand og frugt
    Fredag før efterårsferien Ja Ja